Kako pripremiti nekretninu za prodaju

Ukoliko je stan koji prodajete spreman za renovaciju savjetujemo da ga ne renovirate već da za iznos koji ste bili spremni uložiti u renovaciju smanjite prodajnu cijenu Vašeg stana. Većina kupaca ima nekakvu svoju viziju stana i kako ga žele urediti.
            Ako ipak nema potrebe za renovacijom stana, ako želite možete prebojiti jarke zidove u stanu i zamijeniti ih nježnijim neutralnijim bojama poput bijele, bež, sivkaste i sl. ili jednostavno osvježiti prostor.


KAKO PRIPREMITI NEKRETNINU ZA DOLAZAK AGENTA I SLIKAVANJE
 
  1. OSVJETLJENJE
Pri dolasku agenta za slikavanje Vašeg prostora, i pri dolasku potencijalnih kupaca rastvorite sve roletne, grilje i zavjese. Upalite sva svjetla kako prostor nebi izgledao mračno i zagušljivo već svježe, osvjetljeno i prostrano.
  1. POSPREMITE
Napravite čistku u svom domu. Sada je pravo vrijeme da donirate, prodate ili bacite sve one stvari koje su se vukle godinama po kući, a koje vam ne trebaju niti ih želite nositi sa sobom u svoj novi dom. To uključuje čišćenje ormara, polica, možda i namještaja i raznih dekoracija. Ukoliko je moguće, sav višak stvari koji želite zadržati spakirajte u kutije i spremite u mjesto za odlaganje kako vam nebi bile smetnja po kući.
  1. MICANJE OSOBNIH PREDMETA
Ono što želite postići je da potencijalni kupac može zamisliti sebe u prostoru kao da je njegov. Predlažemo da maknete sve osobne i dragocjene stvari poput osobnih fotografija sa zidova ili polica i detalja koji ukazuju na vašu osobnost i intimu.
  1. KUHINJA
Pokušajte održavati kuhinju urednom i čistom. Obiteljski stol da bude prazan, s ugodnom dekoracijom. Kuhinjska ploča da je bez stvari koje ne pripadaju kuhinji uz minimalno izloženo kuhinjskih aparata.  Žuti predmeti dokazano djeluju pozitivno na kupce pa u kuhinju možete dodati kakvo žuto cvijeće ili staviti nekoliko svježih limuna u posudu na stol. Nemojte kuhati ili frigati hranu s teškim mirisima neposredno prije dolaska potencijalnih kupaca. Nastojte da prostor miriše svježe.
  1. OBNOVA DETALJA
Sitnice mnogo znače tako se pobrinite da vodite brigu o čistoći pojedinih predmeta u kući. Tepisima dajte zaslužen makeover, dobro ih usisajte i očistite, operite zavjese, promijenite zavjese u tuš kabini. Prostor će izgledati i mirisati mnogo ljepše.
  1. SITNI POPRAVCI
Ukoliko je u kući potrebno napraviti neke manje popravke, odrađivanjem istih stan će izgledati mnogo novije i spremnije za nove vlasnike.
  1. VRT I OKUĆNICA
Ukoliko nekretnina ima vrt ili okućnicu treba je barem jednostavno urediti. Košenjem trave, uklanjanjem smeća i stvaranjem prohodnog puta dajemo mnogo ljepši prvi dojam i lakšu vizualizaciju života u tom prostoru.
  1. DEKORIRANJE CVIJEĆEM
Unesite u prostor djelić prirode. To može biti vaza s cvijećem, ukrasna posuda s biljkom ili nešto treće. Time će Vaš prostor izgledati svježe, a boje prirode će biti dekoracija sama za sebe.